Veckotur med hundspann

Veckotur

Veckotur med eget hundspann

Följ med oss på en fantastisk livsresa genom den fantastiska surrealistiska lappiska interiören. Du kör ditt eget team av hundar.

På ankomstdagen hämtar vi dig från önskad adress i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, som ligger strax utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi. Vi tillhandahåller varma kläder (skor, overall, varm mössa och handskar), sovsäck med lakan, handduk. Dina egna kläder för turnén ska vara slitstarka och varma – och glöm inte långa termiska underkläder och strumpor. Den första natten stannar du på kenneln.

När vi vaknar nästa dag matar vi hundarna. Efter vår egen frukost packar vi slädarna, förbereder oss för turnén och utnyttjar hundarna.

När vi och hundarna är redo och startsignalen för turnén går kommer hundarna att sluta skälla och allt du kommer att höra är ljudet av släden och andningen från hundarna. Med våra Huskies guidar vi dig ut på en rundtur i det fantastiska Lappland i Jukkasjärvi och Torne Rivers omgivningar genom skogssektioner som ofta täcks av glänsande snö och över frysta sjöar.

Vi börjar gå till vårt vildmarksläger, byggt för 3 år sedan. Ingen el eller vatten. Vi tar vatten från den frysta sjön och lägret har utomhustoaletter. När vi kommer till lägret börjar vi ta hand om hundarna, hämta vatten från sjön och förbereda bastun för ett bad. Guiden och gästerna delar med sig av arbetet i lägret. Du får en hel bild av livet i vildmarken utan alla moderna saker.

Vi åker på dagsturer från lägret och återvänder på kvällen. Vi äter lunch ute i skogen och vi tar olika spår varje dag. Vi är 5 nätter på vildmarksläger och sedan återvänder vi till kenneln. Vi bokar en trevlig middag i en restaurang i Kiruna C och detta ingår i priset.

I går kväll stannar du på stugan på kenneln. Där kan du njuta av en nybyggd dusch med varmt vatten.

Paket

Pris: 16000 SEK / person

  • Barn mellan 3 och 11 år betalar 50%. För yngre barn kontakta oss.
  • Vi erbjuder studenter en rabatt på 200 kr vid bokning av minst två personer.

Transfer: Upphämtning med transfer från / till Kiruna C.

Priset inkluderar: I priset ingår mat (sista middag på restaurang i stan), logi (2 nätter på kenneln och 5 nätter på vildmarksläger), transfer, hundar och varma kläder för turnén.

Minst 2 gäster / tur. Max 6-8 personer / tur.

 

Kontakta oss om du är den enda gästen / resenären. Du kan ha möjlighet att följa en annan bokad grupp.

För att boka, skicka oss ett meddelande till: teamasanilsson@gmail.com eller ring
+46 (0)70 5670145 or +46 (0)70 3123035.